https://www.erahytti.com

UKK - talvivaellus 

23.-28.3.2024

(Maastossa olemme 24. - 28.3.2024)

Hiihdämme maltillisia päivämatkoja ja aikaa talvileiriytymiseen ja taitojen kartuttamiseen jää runsaasti. Tämä vaellus on rento talviretkeilyyn tutustumisvaellus, jossa on paljon aikaa valokuvata, ihmetellä talvista luontoa, testailla välineitä, tehdä tulia ja antaa talvisen luonnon lumota.

Aloitamme 23.3. käymällä läpi varusteet ja pakkaamme ahkiot valmiiksi. Voit myös käydä päivän aikana tekemässä viime hetken ostoksia Saariselällä tai Ivalossa. Maastoon lähdemme aamusta 24.3.
Takaisin Kiilopäälle tulemme iltapäivällä 28.3. 

Päivämatkat ovat seuraavan mittaiset:

1.päivä n.12km 

2.päivä n.8km 

3.päivä n.10km 

4.päivä n.9km 

5.päivä n.9km.

Turvallisuudesta tai sääolosuhteista johtuen pidätän oikeuden reittimuutoksiin.

Ennen vaellusta pidämme talviretkeily webinaarin, jossa saat kattavan tietopaketin talviretkeilystä, tarvittavista varusteista ja ruoista. 

Perustamme ryhmän kesken myös WhatsApp-tukiryhmän, josta tavoitat oppaan ja ryhmän muut jäsenet helposti. 

Majoitumme teltoissa tai vaihtoehtoisesti voit nukkua laavulla tai autiotuvassa (mikäli tilaa löytyy).  

Talvinen erämaa voi olla olosuhteiltaan äärimmäisen ankara. Pakkasta voi olla jopa -30 astetta ja keliolosuhteet saattavat olla haastavia. Ahkion vetämisestä tai talviretkeilystä ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta mutta oman kunnon täytyy olla hyvä ja sulan maan vaelluksia täytyy olla takana. 

Tarvitset vaellukselle sukset ja niihin sopivat hiihtojalkineet sekä nousukarvat eli skinit ja ahkion. Nämä voit vuokrata oppaan sopimusvuokraamosta. Tarvitset myös talvimakuupussin tai kaksi kolmen vuodenajan makuupussia sekä makuualustan. Jokainen varaa mukaan omat ruokansa, ruoka- ja juomatermoksen sekä ruokailuvälineet. 

Tarvitset myös talviretkeilyyn sopivan ulkovaatetuksen - hiihtäessä hieman kevyempää ja leiriin riittävästi lämmintä vaatetta.

Oppaalla on muutamia makuualustoja, telttoja ja termoksia lainattavaksi.

Hinta 420€ sisältää:

 - ALV:n, varustelistan, webinaarin, turvallisuussuunnitelman,   suuntaa antavan reittisuunnitelman, kansallispuistomaksun,   mahdolliset varustelainat, oppaan palvelut ennen ja aikana,   WhatsApp-tukiryhmän, oppaan vastuuvakuutuksen.

Hinta EI sisällä:

- matkoja Kiilopäälle, majoitusta Kiilopäällä ennen ja jälkeen vaelluksen, ruokia, keitintä, suksia, nousukarvoja, sauvoja, ahkiota.


Vaellus toteutetaan mikäli osallistujia on vähintään 2. 

Ryhmän maksimikoko on 8.